Ramen met kastanjechampignons en geroosterde aubergine

4Geen vlees/vis60minPrint
Ingrediënten
  • 1,5 l groentebouillon
  • 300 g butternut
  • 100 g kastanjechampigons
  • 2 uien
  • 3 teentjes look
  • 2,5 el Spar olie
  • 1 el gerookt paprikapoeder
  • 3 cm verse gember
  • 75 ml sojasaus
  • 3 el rijstazijn
  • 4 el kokosnootolie
  • 2 kl zout
  • 1 aubergine
  • 360 g udonnoedels
  • 200 g shiitake
  • 100 g Spar jonge spinazieblaadjes
  • 2 lente-uitjes
  • 1 el Spar geroosterde sesamzaadjes
  • 4 Spar eieren
  • pikante olie
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 250°C.
  2. Vulling: snij de aubergine in de lengte open en kerf kruiselings in. Bestrijk met olie en kruid met zout. Laat garen in de oven tot je het vruchtvlees uit de schil kan lepelen. Hou opzij voor de afwerking.
  3. Bouillon: pel de uien. Snij de butternut in blokjes en de uien in partjes. Pel de look. Leg alles op een bakplaat.
  4. Snij de kastanjechampignons in 2. Meng onder de uien, look en butternut. Schep er 3 el olie en 1 el gerookt paprikapoeder door. Zet 15 min in de voorverwarmde oven.
  5. Draai de oven lager naar 220°C en laat nog 15 min roosteren.
  6. Breng de groentebouillon aan de kook. Voeg de geroosterde groentemengeling toe. Schraap het aanbaksel los en voeg toe.
  7. Pel de gember en hak grof. Voeg de gember toe en laat 20 min sudderen onder deksel.
  8. Mix tot een gladde romige bouillon.
  9. Voeg de sojasaus, de rijstazijn, het zout en de kokosolie toe en mix nogmaals.
  10. Topping: kook de eieren 5 min. Laat schrikken en helemaal afkoelen in ijswater.
  11. Snij de lente-uitjes in fijne ringetjes.
  12. Bak de shiitake in olie, blus met sojasaus en laat licht karamelliseren.
  13. Rooster de sesamzaadjes en vijzel ze grof.
  14. Breng een pot met licht gezouten water aan de kook en kook de noedels beetgaar. Koel onder stromend water.
  15. Verdeel de noedels, aubergine, shiitake en spinazie over voorverwarmde kommen.
  16. Giet de kokende bouillon erover.
  17. Pel de eieren, snij ze doormidden en schik in de soep.
  18. Bestrooi met lente-ui, zout en gevijzelde sesam.
  19. Druppel er pikante olie naar smaak over en serveer.
< naar recepten