Aubergine gevuld met gehakt en mozzarella

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snij de aubergines in de lengte middendoor. Bestrijk het snijvlak met olijfolie, druk de helften terug tegen elkaar en verpak in aluminiumfolie.

  3. Leg 45 min in de voorverwarmde oven.

  4. Pel de look en snipper fijn.

  5. Bak het gehakt rul in olijfolie en voeg de looksnippers toe. Roerbak.

  6. Overgiet met de passata. Kruid met peper, zout en espelettepeper.

  7. Rits de tijmnaaldjes los tot je 3 el bekomt en voeg bij de saus. Scheur ¾ van de basilicum in stukjes en roer door de saus.

  8. Laat de saus op een zacht vuur 30 min sudderen.

  9. Haal de aubergines uit de oven en schraap het zachte vruchtvlees er met een lepel uit tot op 1 cm dikte (± 4 el). Let op dat je de schil niet beschadigt.

  10. Vul ze met de vleessaus.

  11. Laat de mozzarella uitlekken en snij daarna in plakken. Dek de vleessaus ermee af.

  12. Halveer de tomaatjes en verdeel over de aubergines.

  13. Plaats nog 10 min in de oven, tot de kaas gesmolten is.

  14. Bestrooi met de rest van de basilicumblaadjes.