Gevulde aubergines

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 4 aubergines
  • 2 tomaten
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes look
  • 2 lente-uitjes
  • 500 g gemengd gehakt
  • 2 el bladpeterselie
  • 2 el basilicum
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 75 g geraspte mozzarella
Recept

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Snij de aubergine in de lengte doormidden. Schep het vruchtvlees eruit zonder de schil te beschadigen. Snij het vruchtvlees in stukjes.
3. Snij de lente-ui in ringetjes.
4. Snij de tomaten doormidden, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in stukjes.
5. Pel de sjalot en het teentje look en snipper fijn. Fruit de look en sjalotsnippers in olijfolie.
6. Voeg het vruchtvlees van de aubergine en de tomatenstukjes toe en laat 10 min stoven, kruid met peper en zout.
7. Snij de bladpeterselie en basilicum fijn. Schep de basilicum, oregano en peterselie door de groenten en kruid met peper en zout.
8. Schep het gehakt door het auberginemengsel.
9. Wrijf een ovenschaal in met olie. Schik de aubergineschuitjes erin en vul ze met het gehaktmengsel. Bestrooi met mozzarella.
10. Plaats 30 min in de voorverwarmde oven.
11. Haal uit de oven en werk af met de lente-uitjes.

< naar recepten