Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de ui en look. Snipper de ui fijn en pers de look.

  2. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de paprika’s en snij het vruchtvlees in blokjes.

  3. Halveer de aubergines in de lengte. Lepel er met een eetlepel het vruchtvlees uit. Blijf 1 cm van de rand. Hak het vruchtvlees fijn.

  4. Bak het gehakt rul. Roer er de ui, ½ van de look, de blokjes paprika, komijn en kaneel door. Laat meebakken.

  5. Doe de fijngehakte aubergine en tomatenpuree erbij. Laat al roerend wat garen. Bevochtig met 40% van de passata. Kruid met zwarte peper en zout. Laat 2 min sudderen en haal van het vuur.

  6. Verdeel de overige passata met de overige look over een ovenschotel. Kruid met zwarte peper en zout. Vul de aubergines op met de gehaktmengeling en zet in de ovenschotel.

  7. Verwarm de oven voor op 180°C.

  8. Snij de tomaten in fijne schijfjes. Bedek de aubergines ermee.

  9. Verkruimel de feta en roer de panko erdoor. Strooi over de aubergines. Bak 30 min in de warme oven.

  10. Kook de Griekse pasta in gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking.

  11. Giet af en roer 2 el olijfolie erdoor.

  12. Serveer met de gevulde aubergines.