Lenterolletjes met scampi’s en chili-koriandersaus

Lenterolletjes met scampi’s en chili-koriandersaus

Allergenen

Schaaldieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.

  2. Schil de wortel en de komkommer. Snij beide in fijne reepjes. Reinig de lenteuitjes en snij in korte, schuine stukjes.

  3. Breng water aan de kook en kook de rijstvermicelli gedurende 1à 2 minuten. Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken en zet opzij.

  4. Kook de scampi’s kort in licht gezouten water. Haal uit het water en hou apart. Snij de scampi’s doormidden in de lengte.

  5. Dompel de rijstvellen 1 na 1 in een kom met warm water. Leg het zacht geworden rijstpapier plat op een proper werkvlak. Leg een blaadje munt in het midden van het vel. Bedek met 2 halve scampi’s, een blaadje basilicum, wat lente-ui, een paar stukjes komkommer, wortel en wat sojascheuten. Leg er wat rijstvermicelli op en dek af met een stukje sla.

  6. Vouw eerst de bovenste rand van het rijstpapier over de sla en vervolgens de onderste. Doe dit strak. Vouw nu het linkerdeel naar het midden en rol zo strak mogelijk op. Herhaal dit tot alle ingrediënten verwerkt zijn in de velletjes rijstpapier.

  7. Saus: pel het teentje look en de sjalotjes. Snipper alles fijn. Snij het chilipepertje ook fijn. Meng het warme water met de vissaus en los de suiker erin op. Voeg de look, sjalotjes en chilipepertje toe en meng goed. Laat 30 minuten rusten.

  8. Schik een blaadje kropsla op de schaaltjes en leg op elk blaadje een lenterolletje. Doe het sausje in een kommetje en zet samen met de ‘springrolls’ op tafel.