Lenterolletjes met scampi’s en krab

Lenterolletjes met scampi’s en krab

Kook dit gerecht in deze stappen

 1. Week de vermicelli in een grote kom koud water.

 2. Pel de scampi’s en haal het darmkanaal eruit.

 3. Haal de geweekte vermicelli uit het water en kook in enkele seconden gaar in een grote pot gezouten water.

 4. Kruid de scampi’s met de vissaus en een beetje versgemalen peper.

 5. Plet een teentje look, verwijder de pel en hak fijn. Snipper het wit van de citroengrasstengels fijn.

 6. Giet een scheutje arachideolie in de pan en fruit de look hierin. Doe de scampi’s en het citroengras erbij. Breng verder op smaak met de suiker en kurkuma. Bak de scampi’s in enkele minuten gaar.

 7. Spoel de sla en trek de blaadjes los. Snij de komkommer in julienne. Pluk de blaadjes koriander en munt. Laat de krab uitlekken. Snij het groen van de lente-uitjes in stukjes van 8 cm.

 8. Vul een grote kom met heet water voor de rolletjes. Dompel een stuk rijstpapier in het water en haal het er onmiddellijk weer uit. Leg het rijstpapier op een natte handdoek (anders plakt het).

 9. Leg een blaadje sla op het rijstpapier. Leg de komkommer en lente-ui op de sla. Werk af met een paar blaadjes munt, koriander en de vermicelli. Leg er als laatste 2 scampi’s en de krab op.

 10. Vouw eerst de onderzijde over de vulling. Vouw hierover de zijkanten en rol op tot een rolletje.

 11. Vinaigrette: doe het limoensap en de suiker in een kom. Meng tot alle suiker opgelost is. Plet het andere teentje look, verwijder de pel en snipper fijn. Snij het pepertje in 2, verwijder de pitjes en snij in fijne stukjes. Voeg de vissaus, looksnippers en peperstukjes toe en meng goed.

 12. Snij de lenterolletjes doormidden en serveer samen met de vinaigrette.