Allergenen

Gluten en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de mosselen zoals beschreven in de rubriek 'keukentechniek'. Laat de mosselen afkoelen en haal ze uit de schelp.

  2. Reinig de schelpen en gebruik deze om je gefrituurde mosselen in te presenteren.

  3. Spoel de paprika en courgette. Verwijder de zaadlijsten van de paprika. Schil de wortel. Snij alle groenten in zeer fijne brunoise (dobbelsteentjes). Kruid met peper, zout en piment d’Espelette. Meng de panko onder de groenten.

  4. Klop de eiwitten los. Dompel de afgekoelde mosselen in de losgeklopte eiwitten en vervolgens in de panko met groenten. Duw lichtjes aan zodat de mosselen overal goed bedekt zijn.

  5. Frituur in hete arachideolie op 190°C gedurende ± 1 minuut.

  6. Serveer in de schelpen.