Mosselen met handgesneden verse frietjes

Mosselen met handgesneden verse frietjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij ze in de lengte in plakken van 1 cm. Leg de plakken op elkaar en snij er 1 cm dikke repen van. Spoel ze onder koud stromend water om het zetmeel te verwijderen.

  2. Reinig de mosselen onder koud stromend water en gooi beschadigde exemplaren of schelpen die zich niet meer sluiten weg.

  3. Snij de selderstengels in stukjes, hou de selderblaadjes apart en hak ze samen met de peterselie fijn.

  4. Verhit de frituurolie in een frituurpan. Dep de frieten goed droog en bak ze een eerste maal op 180°C gedurende 3 à 5 minuten tot ze zacht zijn en licht verkleuren. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Verhit de boter in een ruime pan en stoof hierin de uiringen en selderstukken op een laag vuurtje. Voeg tijm en gehakte kruiden toe, vervolgens de mosselen. Kruid met peper en zout en besprenkel met de wijn. Dek de pan af en breng aan de kook.

  6. Schud de mosselen regelmatig op en laat niet langer dan 8 minuten koken. De mosselen zijn gaar als de schelpen net open gaan.

  7. Bak de frieten een tweede maal in enkele minuten knapperig goudbruin. Laat op keukenpapier uitlekken en serveer onmiddellijk samen met de mosselen.