Belgische mosselen met verse frietjes

Selder , Melk en Weekdieren. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Warm de friteuse voor op 160°C.
-
Schil de aardappelen en snij in frieten van 1 x 1 cm. Bak de frieten 4 min voor. De frieten moeten gaar zijn, maar niet gekleurd. Laat gespreid afkoelen op keukenpapier.
-
Verhoog de temperatuur van de friteuse naar 180°C.
-
Bak de frieten, vlak voor gebruik, goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met zout.
-
Spoel de mosselen 3 keer met voldoende water. Laat na de laatste spoelbeurt minstens 10 min rusten in koud water.
-
Pel de ui en snij in halve ringen. Snipper de selder fijn. Bak de ui en selder in wat boter op een matig vuur verdeeld over 4 mosselpotten. Schep de mosselen uit het water en voeg rechtstreeks bij de gestoofde groenten. Kruid met weinig zout en flink wat zwarte peper.
-
Kook onder deksel 4 à 6 min op een hevig vuur. Schud halfweg met het deksel even op, zodat de onderste mosselen bovenaan komen.
-
Haal van het vuur wanneer alle mosselen geopend zijn. Werk af met fijngesnipperde krulpeterselie en serveer onmiddellijk met verse frietjes en mosselsaus.