Kabeljauw met oesterzwammen, geplette aardappel, pastinaakblokjes en Thaise curry

Kabeljauw met oesterzwammen, geplette aardappel, pastinaakblokjes en Thaise curry

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Saus: schil de gember en snipper hem fijn. Snij het citroengras in stukjes. Verwarm een scheutje olijfolie en voeg de currypasta toe. Laat even sudderen tot alle aromaten hun aroma’s vrijgeven. Deglaceer met het sap van 1 sinaasappel. Voeg de kokosmelk en kurkuma toe en laat een 20-tal minuutjes pruttelen. Mix kort met een staafmixer en passeer de saus door een fijne puntzeef.

  2. Kook de aardappelen in de schil tot ze zacht zijn. Verwijder de schil. Plet ze met een stamper, samen met een flinke klont boter. Breng op smaak met peper en zout.

  3. Veeg de oesterzwammen schoon en snij ze in fijne brunoise. Bak ze kort op een hevig vuur in boter. Kruid met peper en zout.

  4. Schil de pastinaak en snij in gelijke brunoise. Kook de pastinaak gaar en giet af. Verhit een klontje boter en stoof de pastinaakblokjes aan. Kruid met peper en zout.

  5. Bebloem de kabeljauwhaasjes en klop het teveel van de bloem af. Verhit een klontje boter en bak de kabeljauw aan beide zijden kort aan. Schik de kabeljauwhaasjes in een ovenschaal. Kruid met peper en zout. Leg op elke filet een klontje boter en zet de vis in de oven op 180°C. Laat de vis 10 minuten verder garen.

  6. Zet een ring in het midden van het bord. Duw een laagje geplette aardappelen aan in de ring. Schik hierop een laagje oesterzwammen en daarboven de pastinaakblokjes. Schik de vis erbovenop. Lepel wat saus rond het torentje. Haal de ring weg. Werk af met fijngesnipperde bieslook.