Panna cotta van asperges

Panna cotta van asperges

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Week de gelatine in koud water.

  2. Pel de sjalotten en look en snipper fijn.

  3. Schil de asperges en verwijder het houterige uiteinde. Snij in stukjes. Hou de kopjes apart.

  4. Smelt de geklaarde boter in een pan. Wentel de aspergestukjes erdoor. Laat op een zacht vuur 5 min bakken. Blus met de room en melk en breng aan de kook. Laat koken tot de asperges zacht zijn.

  5. Pureer met een staafmixer fijn en giet door een fijne zeef.

  6. Roer de uitgeknepen gelatine, de geitenkaas en de honing er met een klopper door. Breng op smaak met citroensap, cayennepeper en zout.

  7. Giet in glaasjes en laat 1 u opstijven in de koelkast.

  8. Blancheer de aspergekopjes 30 sec in kokend, gezouten water.

  9. Schaaf de venkel flinterdun met een mandoline. Hou eventueel wat venkelgroen apart.

  10. Pel de sinaasappel met een mes en snij de partjes tussen de vliezen uit (= peler à vif). Snij de partjes in 4 kleinere stukjes. Snipper de bieslook fijn.

  11. Haal de panna cotta 15 min voor het serveren uit de koelkast.

  12. Werk af met enkele sinaasappelpartjes, de geschaafde venkel, wat venkelgroen, de aspergekopjes en de bieslook. Kruid met zwarte peper.