Salade met geroosterde venkel, scampi’s en sinaasappeldressing

4Schaal-/Schelpdieren60minPrint
Ingrediënten
  • 20 grote scampi's
  • 2 venkels
  • 50 g blauwe, ontpitte druiven
  • 50 g witte druiven zonder pitjes
  • 1 bosje waterkers
  • 50 g rucola
  • 1 bosje dille
  • Boni Selection olijfolie
  • ½ sinaasappel
  • 2 sinaasappelen
  • 3 el Boni Selection Griekse olijfolie
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Verwijder de stelen van de venkels, maar hou de groene pluimpjes bij.
  3. Snij de venkels in plakken van 1 cm dik en schik op een ovenplaat. Bestrijk met olijfolie, kruid met peper en zout en plaats 30 à 40 min in de oven tot de venkel gaar is.
  4. Dressing: kook het sinaasappelsap met de zeste in een kleine steelpan tot ½ in en laat afkoelen.
  5. Roer de olijfolie door het koude sap en kruid met peper en zout.
  6. Pel de scampi’s maar laat het staartstukje zitten. Kruid met peper en zout.
  7. Halveer de druiven.
  8. Verdeel de waterkers en rucola over de borden en schik de venkelplakjes en druiven erop.
  9. Bak de scampi’s krokant en net gaar in olie. Schik ze op de salade.
  10. Besprenkel met sinaasappeldressing en werk af met plukjes venkelgroen en dille. Serveer onmiddellijk.
< naar recepten