Gebakken scampi’s met venkel en pastis PT30M 4 porties 4 lente-uitjes 80 ml pastis 2 venkels 24 scampi’s 300 ml Spar room Spar boter 200 ml visfond

Gebakken scampi’s met venkel en pastis

2110cb7df3862d6ba0b50be8a4e1dfe1840495118136a4a5552e44633249b326.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de groene takjes van de venkelknollen en hak ze grof.

  2. Snij de venkel in fijne reepjes en de pijpajuin in flinterdunne ringetjes.

  3. Pel de scampi’s, maar laat het staartstukje zitten. Snij ze in de lengte net niet middendoor en verwijder het darmkanaal.

  4. Breng de visbouillon samen met de scampipellen aan de kook. Laat dit trekken en zeef.

  5. Stoof de venkelreepjes en pijpajuin beetgaar in hete boter. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout. Overgiet met pastis en blus met bouillon. Roer de room erdoor en laat even inkoken.

  6. Kruid de scampi’s met peper en zout. Bak ze kort in hete boter tot deze mooi roze kleuren.

  7. Verdeel de romige venkel over de voorverwarmde borden. Schik de scampi’s erop en werk af met venkelgroen.