Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de rijst onder koud stromend water tot het water helder is.

  2. Pel de ui en look en snipper alles fijn.

  3. Verwijder de venkelstelen en hou het venkelgroenn bij. Snij de rest van de venkel in blokjes.

  4. Halveer de kerstomaatjes. Snij de peterselie- en muntblaadjes fijn.

  5. Verwarm een scheut olijfolie in een pot en fruit de venkel en ui tot ze zacht zijn, zonder te laten kleuren. Bak de look en een snuif pilipili mee en voeg de tomaatjes toe. Laat enkele min pruttelen.

  6. Roer de rijst er voorzichtig onder, besprenkel met pastis en laat inkoken.

  7. Overgiet met de bouillon, breng tegen de kook aan en zet het vuur dan laag. Kook gaar in 20 min tot alle vocht is opgenomen.

  8. Bak de scampi’s op een hoog vuur rozig in olie. Kruid met peper en zout. Schep ze door de rijst, samen met de verse kruiden.

  9. Bestrooi met feta en serveer.