Pilaf met scampi’s, venkel en pastis
Schaaldieren en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Ingrediënten: 250.0 g basmatirijst
Spoel de rijst onder koud stromend water tot het water helder is.
-
Ingrediënten: 1.0 uien 2.0 teentjes look
Pel de ui en look en snipper alles fijn.
-
Ingrediënten: 1.0 venkels
Verwijder de venkelstelen en hou het venkelgroenn bij. Snij de rest van de venkel in blokjes.
-
Ingrediënten: 300.0 g kerstomaatjes 1.0 bosjes platte peterselie 1.0 bosjes verse munt
Halveer de kerstomaatjes. Snij de peterselie- en muntblaadjes fijn.
-
Ingrediënten: pilipili
Verwarm een scheut olijfolie in een pot en fruit de venkel en ui tot ze zacht zijn, zonder te laten kleuren. Bak de look en een snuif pilipili mee en voeg de tomaatjes toe. Laat enkele min pruttelen.
-
Ingrediënten: 100.0 ml pastis
Roer de rijst er voorzichtig onder, besprenkel met pastis en laat inkoken.
-
Ingrediënten: 450.0 ml gevogeltebouillon
Overgiet met de bouillon, breng tegen de kook aan en zet het vuur dan laag. Kook gaar in 20 min tot alle vocht is opgenomen.
-
Ingrediënten: 400.0 g rauwe scampi’s (gepeld)
Bak de scampi’s op een hoog vuur rozig in olie. Kruid met peper en zout. Schep ze door de rijst, samen met de verse kruiden.
-
Ingrediënten: 100.0 g feta
Bestrooi met feta en serveer.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven