Bloemkoolpilav met venkel en scampi’s

Bloemkoolpilav met venkel en scampi’s

Allergenen

Schaaldieren , Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal.

  2. Snipper de peterselie- en muntblaadjes fijn.

  3. Snij het venkelgroen af en hou bij. Halveer de venkel en verwijder de buitenste verkleurde bladeren en het hart, snipper de rest fijn.

  4. Pel de ui en look en snipper alles fijn.

  5. Snij het vruchtvlees van de tomaten in blokjes.

  6. Verhit een scheut olijfolie in een pot en stoof de ui- en venkelsnippers gaar zonder te verkleuren. Voeg de looksnippers en pilipili toe en roerbak. Besprenkel met vermout.

  7. Voeg de tomaten en bloemkoolrijst toe, kruid met peper en zout en laat droog bakken.

  8. Bak de scampi’s op een hoog vuur rozig en gaar in olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep samen met de verse kruiden door de bloemkoolpilav.

  9. Verkruimel de feta erover en serveer. Werk af met wat venkelgroen en een takje munt.