Linguine met scampi’s, venkel, kerstomaat en roomsaus

4Schaal-/Schelpdieren60minPrint
Ingrediënten
  • 400 g Barilla linguine
  • 800 g grote scampi’s
  • 250 g kerstomaatjes
  • 1 venkel
  • 2 sjalotten
  • 1 rode chilipeper
  • 1 citroen
  • ¼ bussel platte peterselie
  • Boni Selection olijfolie
  • 2 dl Boni Selection culinaire room
Recept

1. Laat de scampi’s ontdooien en pel ze. Verwijder het darmkanaal.
2. Zet een sauteuse op een matig vuur en giet er een scheutje olijfolie in. Laat de olie heet worden en bak de scampi’s kort aan beide zijden. Kruid met peper en zout. Haal de scampi’s uit de pan als ze een korstje hebben, ze mogen nog niet gaar zijn.
3. Pel de sjalotten en snij in fijne julienne. Reinig de venkel, verwijder het harde hart aan de wortel en snij vervolgens in dunne reepjes.
4. Verhit een scheut olijfolie in de sauteuse en stoof de sjalot- en venkelreepjes gedurende een 5-tal minuten. Roer regelmatig om.
5. Snij de chilipeper middendoor en schraap de zaadjes eruit. Snij de peper in kleine stukjes. Voeg de chili toe aan de groenten en laat meestoven. Verlaag het vuur.
6. Snij de kerstomaatjes middendoor.
7. Kook de pasta beetgaar in kokend gezouten water gedurende 7 minuten. Giet af, hou een beetje van het kookvocht bij en laat de linguine uitlekken.
8. Doe de kerstomaatjes en scampi’s bij de pan met groenten. Schep de pastalinten erbij en roer voorzichtig om.
9. Voeg een beetje kookvocht en de room bij de pasta en meng. Laat nog even doorwarmen.
10. Snipper de bladpeterselie fijn en meng onder het gerecht.
11. Spoel de citroen en rasp een beetje zeste. Strooi de zeste in de pasta. Druppel een beetje citroensap in de bereiding.
12. Meng alles en kruid eventueel bij met peper en zout.

< naar recepten