Gegrilde Berloumi met venkel uit zoutkorst en sinaasappeldressing

4Geen vlees/vis45minPrint
Ingrediënten
  • 250 g Berloumi
  • 2 bosjes waterkers
  • 100 g pitloze witte en blauwe druiven
  • 2 venkels
  • 2 kg zeezout
  • 1 dl versgeperst sinaasappelsap
  • ½ sinaasappel
  • 3 el Boni Selection extra vierge olijfolie
Recept
  1. Verwarm de barbecue met deksel voor tot 200°C.
  2. Was de venkels en snij de stelen eraf. Pluk het venkelgroen en hou apart voor de afwerking.
  3. Dep de venkel droog en leg in een aluminiumbakje.
  4. Bedek met zeezout en plaats in het midden van de grillrooster. Sluit het deksel en bak 15 à 20 min.
  5. Haal van de barbecue en laat de venkel afkoelen.
  6. Laat het sinaasappelsap met de zeste tot de helft inkoken.
  7. Laat afkoelen en roer de olijfolie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Snij de Berloumi in plakken van ½ cm dik.
  9. Halveer de druiven.
  10. Verdeel de waterkers over een schotel.
  11. Breek het zout van rond de venkel en haal de venkels uit het zout. Snij ze in plakken en verdeel over de salade. Strooi de druiven erover.
  12. Bak de Berloumi een paar min aan elke kant op een hete grill en schik op de groenten.
  13. Besprenkel met sinaasappeldressing, kruid met peper en werk af met plukjes venkelgroen.
< naar recepten