Gekaramelliseerde zalm met prei, zeekraal en granaatappel PT1H 6 porties 4 cm verse gember 3 el vissaus 150 g Spar zalmfilet 1 teentje knoflook 1 bakje zeekraal 100 g bruine kandijsuiker 3 el sojasaus 1 granaatappel 1 el limoensap 2 preien 1 el Boni Selection olijfolie 2 takjes kervel

Gekaramelliseerde zalm met prei, zeekraal en granaatappel

826a756f0112ce841c9dee0ea376d7bcc2fa9076cc2b96fcf3c520bc9ef60717.jpg

Allergenen

Vis en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade: pel het teentje look en snipper fijn. Schil de gember en hak fijn. Doe de look, gember, sojasaus, bruine suiker, vis en limoensap in de blender en mix fijn.

  2. Leg de zalmfilets in een platte schaal en overgiet met de marinade. Zet minstens 30 minuten in de koelkast.

  3. Reinig de prei en snij het wit van elke prei in 3 gelijke stukken.

  4. Stoof de prei gaar in een pan met een beetje olijfolie.

  5. Haal de zalm uit de marinade en schik rond de preistaven. Rol de vis in een ovenschaal en zet gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

  6. Reinig de zeekraal en verwijder de harde stukken. Bak de zeekraal in olijfolie gedurende 5 minuten. Strooi er een beetje grof zeezout op.

  7. Schik de zalm met preistaafjes op een schotel. Verdeel de zeekraal errond.

  8. Snij de granaatappel middendoor en haal de pitjes eruit.

  9. Versier de schotel met de granaatappelpitten en wat plukjes kervel.