Gekaramelliseerde zalm met prei, zeekraal en granaatappel

6Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 6 Spar zalmfilets van ± 150 gr per portie
  • 1 teentje look
  • 4 cm verse gember
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 100 g bruine suiker
  • 3 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 eetlepel Boni Selection olijfolie
  • 2 preistaven
  • 1 bakje zeekraal
  • ½ granaatappel
  • 2 takjes kervel
Recept

1. Marinade: pel het teentje look en snipper fijn. Schil de gember en hak fijn. Doe de look, gember, sojasaus, bruine suiker, vis en limoensap in de blender en mix fijn.
2. Leg de zalmfilets in een platte schaal en overgiet met de marinade. Zet minstens 30 minuten in de koelkast.
3. Reinig de prei en snij het wit van elke prei in 3 gelijke stukken.
4. Stoof de prei gaar in een pan met een beetje olijfolie.
5. Haal de zalm uit de marinade en schik rond de preistaven. Rol de vis in een ovenschaal en zet gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
6. Reinig de zeekraal en verwijder de harde stukken. Bak de zeekraal in olijfolie gedurende 5 minuten. Strooi er een beetje grof zeezout op.
7. Schik de zalm met preistaafjes op een schotel. Verdeel de zeekraal errond.
8. Snij de granaatappel middendoor en haal de pitjes eruit.
9. Versier de schotel met de granaatappelpitten en wat plukjes kervel.

< naar recepten