Eieren met parmezaancrème en groene asperges in cocotte

Eieren met parmezaancrème en groene asperges in cocotte
spar gaurain

Frédéric & Christelle

spar gaurain

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Leg de sneetjes capocollo op een bakplaat met aluminiumfolie en bak 5 min onder de grill tot het vlees krokant is. Laat wat afkoelen en snij in kleinere stukken.

  3. Rasp het stuk Parmezaanse kaas. Meng de geraspte Parmezaanse kaas met de zure room. Kruid met zout en espelettepeper en meng nogmaals. Vul elk ovenschaaltje met een laag parmezaancrème.

  4. Gaar de aspergetips in een pan met een klontje boter. Haal uit de pan en snij de puntjes eraf. Snij de rest van de asperges in kleine stukjes. Verdeel in de potjes over de parmezaancrème.

  5. Verdeel er wat stukjes capocollo over en vul de potjes verder aan met de crème. Schik de aspergepuntjes rondom rechtop in de ovenschaaltjes.

  6. Breek per potje 1 ei voorzichtig en laat het in het midden glijden. Kruid elk ei met een beetje espelettepeper.

  7. Zet de schaaltjes au bain-marie in de voorverwarmde oven en gaar 15 min. Het ei moet gaar, maar nog wat zacht zijn. Check en laat anders nog iets langer in de oven staan.

  8. Haal uit de oven en werk af met nog wat stukjes gedroogde capocollo.