Zachtgekookt eitje met aspergesoldaatjes

Zachtgekookt eitje met aspergesoldaatjes

Allergenen

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de asperges van de kop naar beneden met een dunschiller. Snij de houterige uiteinden eraf (ongeveer 2 cm).

  2. Leg de asperges in een ruime pan naast elkaar. Zet ze onder in koud water en voeg een mespunt zout en het citroenpartje toe.

  3. Dek de pan af en breng aan de kook. Zet het vuur uit zodra het water kookt en laat nagaren onder gesloten deksel. Controleer of ze gaar zijn door met een vork in de uiteinden te prikken; ze moeten zacht maar zeker niet papperig aanvoelen.

  4. Kook de eitjes 4 minuten. Laat ze schrikken in koud water.

  5. Laat de asperges uitlekken op keukenpapier. Verdeel ze over de borden, kruid met versgemalen zwarte peper en bestrooi met peterselie.

  6. Plaats de eieren in dopjes en serveer samen met de asperges.