Gerookte zalm met zachtgekookt ei, aspergepunten en lompviseitjes

Gerookte zalm met zachtgekookt ei, aspergepunten en lompviseitjes

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de aspergetips bij tot stukjes van 4 cm lang. Kook ze in 5 minuten net gaar. Giet af en laat schrikken in koud water, laat ze uitlekken.

  2. Steek de zalm uit met een uitsteekvorm die dezelfde maat heeft als de broodjes.

  3. Klop de room tot hij lobbig is en schep hem dan om met de mierikswortel.

  4. Kook de eieren 3,5 minuut in kokend water. Hou ze 10 tellen onder de koude kraan en pel ze terwijl ze nog warm zijn. Doe de eieren in een warme schotel en breek ze in stukjes in de schotel (de dooiers moeten vloeibaar zijn en de eiwitten stevig). Breng op smaak met peper en zout en schep er de lompviseitjes door.

  5. Warm de asperges weer op in kokend, ietwat gezouten water. Giet af en rol ze door de olijfolie, zodat ze gaan glanzen.

  6. Schep een toefje mierikswortelroom in het midden van elk bord. Leg er een rondje zalm op. Schep daar weer een beetje mierikswortelroom op en leg er nadien een geroosterd broodje op.

  7. Herhaal tot op elk bordje 2 brioches en 3 rondjes gerookte zalm liggen. Schik de aspergepunten erbovenop en het eikaviaarmengsel eromheen.