Geroosterde paprikarisotto met kerstomaatjes en Parmezaanse kaas
zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Verwarm de oven voor op 200°C.
-
Snij de paprika’s in de lengte middendoor en haal de zaadlijsten eruit. Leg de paprika’s op een bakplaat bekleed met bakpapier. Giet een weinig olijfolie over de paprika’s. Rooster de paprika’s gedurende ± 40 à 50 minuten. Haal ze uit de oven, laat even afkoelen, haal de schil eraf. Snij in fijne reepjes.
-
Tomatensaus: mix ¾ van de kerstomaatjes samen met de helft van de bouillon en de suiker fijn in de blender. Hou een aantal kerstomaatjes voor de afwerking. Pel de ui en snipper fijn. Pel het teentje look en duw door de lookpers.
-
Risotto: smelt een beetje boter met wat olijfolie. Voeg de fijngesnipperde ui toe. Roerbak tot de ui doorzichtig en goudgeel wordt. Voeg de geperste look toe en meng nog 1 minuut. Voeg de rijst toe, roer tot ook deze doorzichtig wordt. Blus met witte wijn. Breng aan de kook en meng tot de wijn volledig verdampt is. Voeg onder constant roeren, op een matig vuur, de kerstomatenbouillon geleidelijk aan toe. De rijst zal beginnen zwellen en wordt romig. Na 20 à 25 minuten is de rijst gaar. (*)
-
Voeg de reepjes geroosterde paprika toe. Proef en kruid met peper.
-
Roer een lepel boter door de risotto voor een smeuïge textuur.
-
Werk af met wat fijngesnipperde peterselie of basilicum en Parmezaanse kaas.
-
(*) Voeg nog wat bouillon toe als de risotto te droog is.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Nog meer om te ontdekken
Naar het receptenoverzichtKrijg elke 2 weken een e-mail met onze recentste acties en folders.
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven