Geroosterde paprikarisotto met kerstomaatjes en Parmezaanse kaas PT2H 4 porties 1 ui 1 kl suiker 2 bokalen kerstomaatjes tomatensaus 150 ml droge witte wijn 1 teentje knoflook 1 eetlepel peterselie of basilicum geraspte Parmezaanse kaas Boni olijfolie 1 eetlepel Spar gezouten boter 2 rode paprika 7 dl gevogelte- of groentebouillon 400 g risottorijst

Geroosterde paprikarisotto met kerstomaatjes en Parmezaanse kaas

abd7df91adfd52961a86a9feb4530c00c513a18450a0ba2f756f1d4a775c88b0.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Snij de paprika’s in de lengte middendoor en haal de zaadlijsten eruit. Leg de paprika’s op een bakplaat bekleed met bakpapier. Giet een weinig olijfolie over de paprika’s. Rooster de paprika’s gedurende ± 40 à 50 minuten. Haal ze uit de oven, laat even afkoelen, haal de schil eraf. Snij in fijne reepjes.

  3. Tomatensaus: mix ¾ van de kerstomaatjes samen met de helft van de bouillon en de suiker fijn in de blender. Hou een aantal kerstomaatjes voor de afwerking. Pel de ui en snipper fijn. Pel het teentje look en duw door de lookpers.

  4. Risotto: smelt een beetje boter met wat olijfolie. Voeg de fijngesnipperde ui toe. Roerbak tot de ui doorzichtig en goudgeel wordt. Voeg de geperste look toe en meng nog 1 minuut. Voeg de rijst toe, roer tot ook deze doorzichtig wordt. Blus met witte wijn. Breng aan de kook en meng tot de wijn volledig verdampt is. Voeg onder constant roeren, op een matig vuur, de kerstomatenbouillon geleidelijk aan toe. De rijst zal beginnen zwellen en wordt romig. Na 20 à 25 minuten is de rijst gaar. (*)

  5. Voeg de reepjes geroosterde paprika toe. Proef en kruid met peper.

  6. Roer een lepel boter door de risotto voor een smeuïge textuur.

  7. Werk af met wat fijngesnipperde peterselie of basilicum en Parmezaanse kaas.

  8. (*) Voeg nog wat bouillon toe als de risotto te droog is.