Gevulde rigatoni met avocado, ricotta en gerookte zalm

Gevulde rigatoni met avocado, ricotta en gerookte zalm

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kook de pasta gaar in ruim gezouten water. Giet af en laat schrikken in koud water. Laat uitlekken.

  2. Snij de avocado’s middendoor, verwijder de pit en haal het vruchtvlees er met een lepel uit. Mix met de ricotta tot een gladde crème. Kruid met peper, zout en het sap van ½ citroen. Doe de crème in een spuitzak en bewaar in de koelkast.

  3. Pel de tomaten, snij ze in kwartjes en ontpit ze. Snij in ruitvormige blokjes. Hou apart.

  4. Meng de olijfolie met het sap en de zeste van 1,5 citroen. Smaak af met peper, zout en een snuifje suiker.

  5. Vul de rigatonipasta op met de avocadoricottacrème. Zorg ervoor dat de pastabuisjes goed gevuld zijn. Zet in de koelkast.

  6. Rol per persoon een velletje plasticfolie uit van 20 cm op 20 cm. Leg hierop 3 plakjes gerookte zalm zodat je een groot vel bekomt. Leg onderaan de zalm 4 gevulde pastacilinders op 1 lijn zodat je 1 cilinder bekomt. Neem de plasticfolie onderaan vast en rol deze zodanig op dat je de zalm rond de pasta kan draaien. Let op dat de plasticfolie niet tussen de zalm en de pasta komt te zitten. Span de plasticfolie aan het uiteinde van de cilinder geleidelijk op. Maak zo een stevig worstje. Leg de rolletjes voor ongeveer 1 uur in de diepvries.

  7. Verdeel wat overgebleven avocadocrème op de borden en veeg open.

  8. Haal de zalmworstjes uit de diepvries en snij elk rolletje in 6 gelijke cilinders met een scherp mes. Verwijder de plasticfolie voorzichtig. Zet de cilinders op het bord.

  9. Werk af met de tomaatblokjes. Besprenkel het bord met degeparfumeerde olijfolie. Geef er een toefje sla bij.