Gemarineerde zalmspiesjes met zwarte rijst & mangosaus

4Vis120minPrint
Ingrediënten
  • 500 g verse zalmfilet
  • sap van 2 limoenen
  • 2 eetlepels fijngesneden koriander en bladpeterselie
  • 1 teentje gekneusde knoflook
  • 2 eetlepels Spar olijfolie
  • 250 g zwarte rijst
  • Spar groentebouillon
  • 1 bosje waterkers
  • 2 fijngesnipperde sjalotjes
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1 fijngehakt teentje look
  • ½ koffielepel sesamolie
  • 2 eetlepels sherry
  • 1 eetlepel zoete chilisaus
  • 1 rijpe mango
  • sap van 1 limoen
  • Spar olijfolie (saus)
Recept

1. Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes.
2. Verhit een scheutje olie in een pannetje en fruit de sjalotten, gember en look hierin glazig. Laat afkoelen.
3. Pureer de mango samen met de sesamolie, de chilisaus, de sherry, het limoensap en het sjalotmengsel. Zet dit koel weg.
4. Snij de zalmfilet in kubussen van 3 op 3 cm.
5. Meng het limoensap met de olijfolie, peterselie, koriander en look. Schep er de zalmblokjes door. Dek af en laat 1 uur rusten.
6. Verwarm de oven voor op 180°C.
7. Steek de zalmblokjes op spiesjes en schik ze op een bakplaat. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Plaats 5 à 8 minuten in de voorverwarmde oven tot ze net gaar zijn.
8. Giet de rijst in een pan en voeg dezelfde hoeveelheid water toe. Verkruimel er het bouillonblokje over. Breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat onder deksel garen tot alle vocht is opgenomen.
9. Serveer de spiesjes op een bedje van waterkers samen met de zwarte rijst en mangosaus.

< naar recepten