Vis , sesamzaad en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.
- Gevogelte
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
- Vlees
Hoeveel eten voorzien per persoon bij een BBQ?
Hoera, het is BBQ-tijd! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon?
- Vis en schaaldieren
- Grillen
- Braden
Hoelang moet een vispapillot garen op de BBQ?
Wie papillot hoort, denkt aan vis. Maar je kan meer met zo'n lekker pakketje!
Kook dit gerecht in deze stappen
-
Schil de mango en snij het vruchtvlees in blokjes.
-
Verhit een scheutje olie in een pannetje en fruit de sjalotten, gember en look hierin glazig. Laat afkoelen.
-
Pureer de mango samen met de sesamolie, de chilisaus, de sherry, het limoensap en het sjalotmengsel. Zet dit koel weg.
-
Snij de zalmfilet in kubussen van 3 op 3 cm.
-
Meng het limoensap met de olijfolie, peterselie, koriander en look. Schep er de zalmblokjes door. Dek af en laat 1 uur rusten.
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
Steek de zalmblokjes op spiesjes en schik ze op een bakplaat. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Plaats 5 à 8 minuten in de voorverwarmde oven tot ze net gaar zijn.
-
Giet de rijst in een pan en voeg dezelfde hoeveelheid water toe. Verkruimel er het bouillonblokje over. Breng aan de kook. Draai het vuur lager en laat onder deksel garen tot alle vocht is opgenomen.
-
Serveer de spiesjes op een bedje van waterkers samen met de zwarte rijst en mangosaus.
Wat vond je van dit recept?
Bedankt voor je feedback!
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
Krijg elke 2 weken een e-mail met lekkere ideetjes en recepten uit het Kook-magazine en de recentste folders
InschrijvenJe bent reeds ingeschreven voor ${subscriptionsAmount} van onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrievenJe bent reeds ingeschreven voor al onze nieuwsbrieven
Beheer je nieuwsbrieven