Gemarineerde brochettes met rijst en wintergroenten

Gemarineerde brochettes met rijst en wintergroenten

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade: pel de sjalot en het teentje look. Snipper beide fijn. Giet de balsamicoazijn, rode wijnazijn, vloeibare honing, fijngesnipperde sjalot en look in een kookpot en zet op het vuur. Laat voor de helft inkoken. Haal van het vuur en laat wat afkoelen. Leg de brochettes in de marinade en zet 12 uur in de koelkast.

  2. Kook ’s anderendaags de rijst zoals aangegeven op de verpakking.

  3. Haal de brochettes uit de marinade en laat uitlekken. Smelt de boter in een hete braadpan en bak de brochettes aan alle zijden bruin en gaar. Laat de marinade ondertussen verder inkoken tot een stroop.

  4. Schil de knolselder, pastinaak en wortel. Snij de verschillende groenten in hele fijne brunoise (blokjes). Meng de rauwe blokjes onder de rijst. Snipper de bieslook fijn en meng eveneens onder de rijst.

  5. Verdeel de rijst over de borden. Schik op elk bord een brochette. Strijk ze in met de ingekookte marinade.