Stoemp van wintergroenten en spekreepjes PT1H 4 porties 700 g wortelen klontje Spar boter 1 stuks ei 0 groenekool 1000 g pureeaardappelen 700 g uien 125 g spruiten 150 g Spar gerookt spek 2 stukken prei nootmuskaat 4 stuks raapjes scheutje culinaire room

Stoemp van wintergroenten en spekreepjes

c5471393c32ce2e2afcfc74d9a9730d1d974722d5f9c5368feb6d44efdd7ecd3.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Pel de uien, schil de wortelen en de raapjes en reinig de prei. Snij de verschillende groenten in gelijke stukken.

  2. Doe de aardappelen in een pan en zet op in gezouten water. Doe de groenten erbij en kook gaar in 20 à 25 minuten. Giet af en stamp ze tot stoemp.

  3. Bak de spekreepjes in een koekenpan.

  4. Reinig de savooikool en de spruitjes en snipper ze fijn. Blancheer ze in kokend gezouten water. Giet af en voeg ze toe aan de stoemp samen met een klontje boter, een scheutje room en het ei.

  5. Meng de spekreepjes onder de stoemp. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Serveer warm.