Salade met appel, scampi en currydressing

Salade met appel, scampi en currydressing

Allergenen

Selder , Schaaldieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Dressing: doe de ingrediënten in de blender en mix. Breng op smaak met zout en zet koel weg.

  2. Pel de scampi’s en besprenkel met olie, kerriepoeder, peper en zout. Schep door elkaar en laat rusten.

  3. Snij de lente-uitjes en de selderstengels in fijne plakjes.

  4. Snij de appel eerst in plakjes en dan in lucifers.

  5. Pluk de bovenste topjes van de korianderplantjes en doe samen met de veldsla, waterkers en kervel in een kom. Schep de lente-ui, selderplakjes, appelfrietjes en uiringetjes er voorzichtig door.

  6. Bak de scampi’s aan beide zijden krokant op een hoog vuur.

  7. Verdeel de salade over de borden, druppel er een scheutje olijfolie over, kruid met peper en zout.

  8. Schik de gebakken scampi’s ernaast, samen met een lepel dressing. Bestrooi met gebakken uitjes en serveer met de rest van de dressing.

  9. Tip: je kan de scampi's ook vervangen door kabeljauwparels.