Gefrituurde kikkererwten & gehakte salade

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Salade: spoel de komkommer, verwijder de pitjes en snij de rest in kleine stukjes.

  2. Pel de ui en snipper fijn. Snij de koriander met steeltjes in stukjes. Snij de kerstomaatjes in kwartjes.

  3. Verwijder de zaadjes en steelaanzet van de groene peper en snipper heel fijn.

  4. Hussel de salade door elkaar. Maak aan met olijfolie en citroensap en breng op smaak met peper en zout.

  5. Spoel de kikkererwten, laat uitlekken en dep ze goed droog.

  6. Verwijder de vliesjes van de kikkererwten.

  7. Verwarm de olie in de wok tot 180°C (mag niet roken!). Je kan dit testen door er een kikkererwt in te gooien en die flink gaat knetteren.

  8. Voeg de kikkererwten toe en frituur tot ze opgezwollen, knapperig en goudbruin zijn.

  9. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met de specerijen en zout. Hussel goed door elkaar.

  10. Schep de hete kikkererwten over de salade en serveer onmiddellijk.