Fatteh: gefrituurd pitabrood, lamsreepjes, kikkererwten, granaatappel, yoghurt en za’atar

6Vlees30minPrint
Ingrediënten
  • 6 Spar pitabroodjes
  • 6 el Griekse yoghurt
  • 1 potje kikkererwten
  • ½ bakje Spar granaatappelpitten
  • 10 blaadjes munt
  • 1 gemarineerde lamsboutsnede
  • za’atar
  • Boni olijfolie
Recept
  1. Snij de pitabroodjes in 8 gelijke taartstukjes.
  2. Snij de lamsboutsnede in fijne reepjes, zoals pitavlees.
  3. Pluk en was de muntblaadjes en snij in fijne reepjes.
  4. Trek het blikje van de kikkererwten open en giet het vocht weg.
  5. Frituur de stukjes pitabrood goudgeel en krokant op 180°C.
  6. Schik ze op een grote schotel.
  7. Bak de reepjes lamsvlees krokant in wat olie. Kruid met zout en peper.
  8. Verdeel de lepels yoghurt over de stukjes pitabrood.
  9. Verdeel de reepjes vlees, kikkererwten, granaatappelpitjes en munt over de stukjes pitabrood, zodat er overal iets ligt.
  10. Werk het geheel af met za’atar.
< naar recepten