Salsa van aardappel met maatjes en tomatensorbet met wodka

4Vis60minPrint
Ingrediƫnten
  • 4 stuks grote Spar Nicola aardappelen
  • 4 stuks maatjes
  • verse dille
  • verse basilicum
  • 1 stuks sjalot
  • Spar Griekse olijfolie
  • 500 ml tomatenpassata
  • 250 ml suikersiroop
  • 100 ml wodka
Recept

1. Spoel de aardappelen en kook goed gaar. Laat afkoelen en pel ze. Snij vervolgens in gelijke blokjes. Pel het sjalotje en snipper fijn. Hak dille en basilicum fijn. Meng samen met de sjalotsnippers onder de aardappelen. Voeg wat olijfolie toe en kruid met peper en zout.
2. Tomatensorbet: meng de passata met de suikersiroop en de wodka. Kruid met peper en zout. Giet in de ijsturbine en draai tot je sorbet bekomt. Doe in een potje en zet in de diepvries tot gebruik.
3. Snij de maatjes in stukjes.
4. Verdeel de salsa van aardappelen in diepe kommetjes. Schik de stukjes maatjes op de aardappelen. Schep mooie quenelles van de tomatensorbet en leg bovenop de maatjes. Werk af met een toefje dille en enkele blaadjes basilicum.

< naar recepten