Maatjes met aardappelsalade, groene boontjes en Granny Smith

Maatjes met aardappelsalade, groene boontjes en Granny Smith

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de aardappelen en snij in kleine blokjes. Breng gezouten water aan de kook en kook de aardappelblokjes in 4 min gaar. Giet af en koel af onder koud water.

  2. Verwijder de uiteinden van de prinsessenboontjes en snij in even grote stukjes als de aardappelblokjes. Blancheer de boontjes 2 min in kokend, gezouten water. Giet af en koel af onder koud water.

  3. Snipper de bieslook en dille fijn.

  4. Pel de rode ui en snipper fijn.

  5. Roer de verse kruiden, rode ui, prinsessenboontjes en zure room onder de aardappelblokjes. Breng op smaak met piment d’espelette en zout.

  6. Was de appel en snij in fijne blokjes. Snij de maatjes in stukjes.

  7. Serveer de aardappelsalade in een ring op een bord.

  8. Werk af met de blokjes appel en de maatjes.

  9. Versier met een plukje dille en lepel er wat Griekse olijfolie over.

  10. Snij de citroen in schijfjes en serveer erbij.