Quinoasalade met amandelen en Granny Smith PT30M 4 porties 1 blokje groenten- of kippenbouillon 2 eetlepels Spar amandelen 2 el zonnebloempitten 100 g quinoa 200 g verse jonge spinazie 50 ml frambozenazijn 1 koffielepel Boni dijonmosterd 1 Granny Smith 2 eetlepels frambozenconfituur 1 kl citroensap 1 koffielepel maanzaadjes 100 ml Boni olijfolie 1 pakje fetakaas 2 el Spar gedroogde veenbessen 2 el suiker

Quinoasalade met amandelen en Granny Smith

02cb98cdbcae4db2c78c48b8a542c8797db74be8cd6ea884cd7cb0fec7843fe8.jpg

Allergenen

Mosterd en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de quinoa en breng aan de kook samen met het bouillonblokje. Kook volgens de instructies van de verpakking.

  2. Bak de amandelen samen met de zonnebloempitten kort aan in een pan tot ze geur afgeven en een licht bruine kleur krijgen. (Opgelet, ze kunnen snel verbranden!)

  3. Spoel de appel en snij in stukjes; besprenkel met citroensap tegen verkleuren. Verbrokkel de feta.

  4. Giet de quinoa af en zet even in de koelkast om volledig af te koelen.

  5. Snij de spinazieblaadjes iets fijner.

  6. Meng de spinazie, de gedroogde veenbessen, de appelstukjes en de afgekoelde quinoa samen in een kom.

  7. Dressing: meng alle ingrediënten samen in een fles en schud.

  8. Besprenkel de salade met de dressing, werk af met de verbrokkelde feta en de notenmengeling.