Scampi’s in tomatenbasilicumsausje met Rodenbach

Scampi’s in tomatenbasilicumsausje met Rodenbach

Allergenen

Schaaldieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Snij de scampi’s verder open aan de bovenkant, maar snij ze niet volledig door.

  2. Vul de scampi’s op met de kruidenkaas. Wikkel elke scampi in een sneetje spek.

  3. Ontvel de tomaten en snij ze in stukken. Stoof de tomatenstukjes in een beetje olijfolie. Kruid met peper en zout. Voeg ½ flesje Rodenbach toe en laat goed inkoken.

  4. Pluk de basilicumblaadjes en snipper fijn. Voeg ½ van de basilicum toe en de andere helft na 10 minuten.

  5. Bak de scampi’s in een beetje olijfolie.

  6. Verdeel de tomatenbasilicumsaus over de borden. Schik op elk bord 4 scampi’s.

  7. Serveer onmiddellijk en schenk hier een Rodenbach Vintage bij.