Pasta met scampi’s en tomatensaus

4Schaal-/Schelpdieren30minPrint
Ingrediënten
  • 24 Boni Selection scampi’s (18/20)
  • 2 blikken tomatensaus met stukjes
  • 1 bosje basilicum
  • 1 dl Boni Selection olijfolie
  • 500 g tagliatelle
  • 2 eetlepels Spar fijngehakte peterselie
Recept

1. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Kruid met peper en zout. Bak aan in hete olijfolie.
2. Kook de tagliatelle al dente in ruim gezouten water.
3. Warm de tomatensaus op. Kruid met peper en zout. Breng op smaak met fijngesnipperde basilicumblaadjes.
4. Giet de tagliatelle af en meng de helft van de tomatensaus eronder.
5. Warm in de andere helft van de saus de scampi’s op.
6. Draai de pasta op en schik in het midden van het bord. Verdeel de saus met scampi’s erover. Voorzie 6 scampi’s per persoon. Werk af met fijngesnipperde peterselie en enkele basilicumblaadjes.

< naar recepten