Scampi’s met pasta in tomatensaus PT30M 4 porties 1 verpakking tagliatelle 1 teentje knoflook 1 ui bieslook 500 g Spar diepvriesscampi’s 1 el tomatenpuree dille 2 el ketchup 1 l tomatenpassata

Scampi’s met pasta in tomatensaus

e37c6655c0bff15d55ee30b54210938c723219738460af1e2790ec0b159add32.jpg

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Bak de scampi’s kort aan in hete olijfolie. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan en hou apart.

  2. Pel de ui en snipper fijn. Stoof de fijngesnipperde ui aan in het bakvet van de scampi’s. Voeg de tomatenpuree, passata, ketchup en het lookteentje toe. Laat alles een 10-tal minuten doorstoven. Mix de saus tot een gladde saus.

  3. Kook de pasta gaar in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af.

  4. Warm de scampi’s verder tot ze gaar zijn in de tomatensaus.

  5. Meng een deel van de tomatensaus onder de gaargekookte pasta.

  6. Dresseer de pasta in een diep bord. Serveer de scampi’s erbij.

  7. Werk af met takjes dille en fijngesnipperde bieslook.