Scampi’s met pasta in tomatensaus

Scampi’s met pasta in tomatensaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Bak de scampi’s kort aan in hete olijfolie. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan en hou apart.

  2. Pel de ui en snipper fijn. Stoof de fijngesnipperde ui aan in het bakvet van de scampi’s. Voeg de tomatenpuree, passata, ketchup en het lookteentje toe. Laat alles een 10-tal minuten doorstoven. Mix de saus tot een gladde saus.

  3. Kook de pasta gaar in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af.

  4. Warm de scampi’s verder tot ze gaar zijn in de tomatensaus.

  5. Meng een deel van de tomatensaus onder de gaargekookte pasta.

  6. Dresseer de pasta in een diep bord. Serveer de scampi’s erbij.

  7. Werk af met takjes dille en fijngesnipperde bieslook.