Gegrilde tong met frisse pompoenpuree en mosterdboter

Gegrilde tong met frisse pompoenpuree en mosterdboter

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verhit de boter op een redelijk hoog vuur tot ze een mooie hazelnootkleur krijgt.

  2. Mosterdboter: zet intussen een mengkom in een grotere met ijs en wat water gevulde kom. Giet de boter in de gekoelde kom en klop tot ze koelt en luchtig begint te binden. Meng de mosterd en de fijngesneden rucola erdoor. Proef en voeg indien nodig extra mosterd toe. Laat verder opstijven in de koelkast.

  3. Schil de pompoen en verwijder de pitten. Snij het vruchtvlees in vrij grote stukken en kook ze gaar in gezouten water. Als je de pompoen te klein snijdt, krijg je een waterachtige, flets smakende puree. Haal de pompoen door een passe-vite. Fris de puree op met enkele druppels citroensap en geraspte gember. Breng op smaak met kruidenzout en versgemalen peper. Roer de zure room er lepel per lepel door tot je de gewenste consistentie bereikt. Hou de pompoenpuree warm.

  4. Haal de tongen door olijfolie en kruid met peper en zout. Zet snel op beide kanten een mooi ruitpatroon in een hete grillpan en leg de vis vervolgens op een ovenplaat. Gaar nog een 4-tal minuten na in een oven op 160°C.

  5. Trek een mooie streep puree op het bord. Leg de tong erop en spuit nog enkele toefjes puree op de tong. Werk af met een mooie lepel van de mosterdboter die je over de warme vis laat smelten.