Lasagne met pompoenpuree

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 600 g lamsgehakt
  • 1 ui
  • 1 chilipeper
  • 2 tomaten
  • 1 butternut
  • 50 ml Boni room
  • 30 ansjovisfilets
  • 200 g verse lasagnevellen
  • 2 bollen mozzarella
  • ½ kl komijn
  • piment d’espelette
  • 2 takjes rozemarijn
  • Spar ongezouten boter
Recept
  1. Warm de oven voor op 200°C.
  2. Was de butternut en snij in 2. Verwijder de pitten. Leg met de bolle kant naar boven op een ovenplaat met bakpapier.
  3. Zet 40 min in de voorverwarmde oven.
  4. Rits de blaadjes van de rozemarijn en snipper fijn.
  5. Haal de pompoen na gaartijd uit de oven en verwijder de schil.
  6. Mix het vruchtvlees met de room en rozemarijn tot een smeuïge puree. Kruid met zout en piment d’espelette.
  7. Pel de ui en snipper fijn. Verwijder de zaadjes en steel van de chilipeper en snipper fijn.
  8. Smelt wat boter in een bakpan. Bak het gehakt rul.
  9. Laat de ui, ansjovisfilets, chilipeper en komijn even meebakken.
  10. Snij de tomaten in schijfjes en mozzarella in plakjes.
  11. Bouw een lasagne op uit laagjes gehakt, lasagnevellen en pompoenpuree. Eindig met pompoenpuree. Verdeel er de tomatenschijven en mozzarella over.
  12. Bak 20 min in de voorverwarmde oven van 200°C.
< naar recepten