Lasagne met pompoenpuree
Ingrediënten
- 600 g lamsgehakt
- 1 ui
- 1 chilipeper
- 2 tomaten
- 1 butternut
- 50 ml Boni room
- 30 ansjovisfilets
- 200 g verse lasagnevellen
- 2 bollen mozzarella
- ½ kl komijn
- piment d’espelette
- 2 takjes rozemarijn
- Spar ongezouten boter
Recept
- Warm de oven voor op 200°C.
- Was de butternut en snij in 2. Verwijder de pitten. Leg met de bolle kant naar boven op een ovenplaat met bakpapier.
- Zet 40 min in de voorverwarmde oven.
- Rits de blaadjes van de rozemarijn en snipper fijn.
- Haal de pompoen na gaartijd uit de oven en verwijder de schil.
- Mix het vruchtvlees met de room en rozemarijn tot een smeuïge puree. Kruid met zout en piment d’espelette.
- Pel de ui en snipper fijn. Verwijder de zaadjes en steel van de chilipeper en snipper fijn.
- Smelt wat boter in een bakpan. Bak het gehakt rul.
- Laat de ui, ansjovisfilets, chilipeper en komijn even meebakken.
- Snij de tomaten in schijfjes en mozzarella in plakjes.
- Bouw een lasagne op uit laagjes gehakt, lasagnevellen en pompoenpuree. Eindig met pompoenpuree. Verdeel er de tomatenschijven en mozzarella over.
- Bak 20 min in de voorverwarmde oven van 200°C.
Delen