Lasagne van savooikool

Lasagne van savooikool

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat de diepvriesgroenten ontdooien en giet het overtollige vocht weg.

  2. Breng een ruime pot licht gezouten water aan de kook.

  3. Voeg 1 kl natriumbicarbonaat toe. Snij de kern uit de savooikool en laat hem in het kokende water glijden.

  4. Laat 15 à 20 min koken tot de bladeren lossen. Vis de gekookte bladeren eruit en laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Verwarm de oven voor op 180°C.

  6. Verhit een scheut olie in een pot en druk het vlees uit de worsten. Roerbak het vlees rul. Voeg de groenten toe, kruid met pizzakruiden, lookpoeder, espelettepeper, peper en zout en roerbak.

  7. Voeg de tomatenpassata toe. Laat gaar stoven en breng verder op smaak met peper en zout.

  8. Snij de mozzarella in fijne plakjes.

  9. Bestrijk een springvorm met olie en bedek de bodem met koolbladeren. Leg hierop een laag vleessaus en dek af met plakjes mozzarella.

  10. Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn en eindig met mozzarella.

  11. Zet 30 min in de voorverwarmde oven.

  12. Bestrooi met peterselie en serveer.