Zuppa valdostana uit Aosta

4Overige60minPrint
Ingrediënten
  • 1 groene kool
  • 500 g oud brood
  • 150 g speck chiffonade
  • 150 g Fontinakaas
  • 1 l rundbouillon
  • Spar boter
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snij de kool in grove stukken.
  3. Snij de Fontinakaas in plakjes.
  4. Breng de bouillon aan de kook en voeg de kool toe. Laat 5 min koken.
  5. Rooster het brood en bestrijk met boter. Bedek de bodem van een ingeboterde ovenschaal ermee. Leg daarop een laag geblancheerde kool, het speck, de plakjes Fontina en kruid met versgemalen zwarte peper en zout. Blijf laagjes maken tot alle ingrediënten verwerkt zijn.
  6. Leg er nog wat klontjes boter verspreid op. Kruid met peper en overgiet met bouillon.
  7. Bestrooi met Parmezaanse kaas.
  8. Zet 40 min in de voorverwarmde oven.
  9. Haal uit de oven en serveer warm.

*Kan je vervangen door gruyèrekaas.

< naar recepten