Valdostana PT1H 4 porties Spar pastanestjes 4 varkenslapjes 400 g mozzarella 2 tomaten 4 sneetjes Spar parmaham 15 g verse basilicum Spar olijfolie 500 g tomaten-basilicumsaus (bokaal)

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Vraag uw slager de varkenslapjes in enveloppe te snijden.

  2. Snij de tomaten en mozzarella in plakjes.

  3. Vul elke vleesenveloppe met 1 snee parmaham, 2 plakjes tomaat en 2 plakjes mozzarella.

  4. Schik bovenop de enveloppe 2 plakjes mozzarella naast elkaar, vervolgens 2 blaadjes basilicum en dek af met 2 plakjes tomaat. Steek vast met houten prikkers. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout.

  5. Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en schik er het vlees in. Plaats 35 à 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

  6. Snij de rest van de basilicum fijn.

  7. Kook de pasta beetgaar in licht gezouten water. Verwarm de tomaten-basilicumsaus.

  8. Schik het vlees op een bord samen met de saus en de pasta. Bestrooi met verse basilicum.