Crespelle alla Valdostana

Crespelle alla Valdostana

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pannenkoeken

    Doe 300 ml melk, 200 g bloem en eieren in de blender. Mix tot een glad deeg. Voeg olie, spuitwater en een snuifje zout toe en mix nogmaals. Laat 1 u rusten in de koelkast.

  2. Verhit een koekenpan met antikleeflaag op een hoog vuur tot de pan goed heet is. Smelt een klontje geklaarde boter in de pan, schep er net genoeg beslag in en draai de pan rond om een gelijkmatige laag deeg te bekomen.

  3. Bak de onderkant goudbruin, draai om en bak de andere kant.

  4. Beleg ¼ van de pannenkoeken met ham en kaas en vouw ze op. Schik in een ingevette ovenschaal.

  5. Bechamelsaus

    Verwarm 500 ml melk. Smelt 50 g boter in een ruime pot en roer 50 g bloem met een garde erdoor tot een stevige roux. Blijf roeren en laat bakken tot de roux een beetje uitgedroogd is. Voeg de warme melk in 3 keer toe en roer telkens met de garde stevig tot een dikke bechamelsaus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  6. Bestrijk de pannenkoeken met saus, verdeel er nog wat vlokjes boter over en bak goudbruin in een hete oven op 200°C.