Ragù alla bolognese

Ragù alla bolognese

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 140°C.

  2. Schil de wortel en snij in kleine blokjes.

  3. Pel de ui en snipper fijn.

  4. Reinig de selderstengel en snij in kleine blokjes.

  5. Snij de pancetta in kleine stukjes.

  6. Verwarm de olijfolie in een gietijzeren pot en laat de boter erin smelten en licht kleuren.

  7. Voeg de pancetta toe en roerbak.

  8. Voeg de ui, wortel en selder toe en roerbak.

  9. Verkruimel het gehakt erover en roerbak rul, tot al het vocht verdwenen is.

  10. Overgiet met de wijn en laat een paar min sudderen, tot de wijn volledig verdampt is.

  11. Los het tomatenconcentraat op in de bouillon, roer goed door en giet over het vlees.

  12. Schep de tomatenstukjes erdoor en kruid met versgemalen zwarte peper. Breng aan de kook.

  13. Dek de pot af en plaats 2 u in de oven.

  14. Voeg aan het einde van de gaartijd de melk toe om de zuurtegraad van de tomaten te temperen.

  15. Breng verder op smaak met peper en zout.

  16. Kook, net voor de saus klaar is, de tagliatelle ‘al dente’ in licht gezouten water.

  17. Giet af en schep de pasta onmiddellijk door de saus.

  18. Serveer met Parmezaanse kaas.