Mafalde al ragù

4Vlees120minPrint
Ingrediënten
  • 450 g Barilla mafalde corte Napoletane
  • 200 g gepelde tomaten
  • 100 g ui
  • 160 g gemengd gehakt (rundvarken)
  • 50 g wortelen
  • 1 selder
  • 1 kruidnagel
  • nootmuskaat
  • gemalen pecorino
  • 1 glas droge witte wijn
  • Boni Selection Griekse olijfolie
Recept

1. Reinig de selder, pel de ui en schil de wortel. Snij alle groenten fijn.
2. Verhit enkele lepels olijfolie en bak de groenten samen op een zacht vuurtje.
3. Voeg, als de uien glazig worden, het gehakt toe. Voeg de kruidnagel toe en kruid met nootmuskaat. Blus met het glas witte wijn.
4. Voeg de gepelde tomaten toe met 3 dl water en wat zout. Laat gedurende 1 uur 30 minuten verder pruttelen op een zacht vuur. Check regelmatig of de saus niet te droog wordt. Indien dit het geval is, voeg wat extra wijn toe of kookvocht van de pasta.
5. Kook de pasta al dente in kokend gezouten water gedurende 9 minuten. Giet af en laat uitlekken.
6. Voeg de mafalde toe aan de ragù en meng.
7. Werk af met de gemalen pecorino en serveer.

< naar recepten