Tagliatelle met ragu

Tagliatelle met ragu

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schraap de wortel en snij hem in blokjes. Snij de bleekselder in halve maantjes. Pel de ui en hak hem fijn. Pel de teentjes look en snij in plakjes.

  2. Neem een grote koekenpan en laat de boter met de olijfolie smelten op een matig vuur. Voeg de groenten en de pancetta toe. Kruid met een snuifje zout. Bak ze al roerend flink door tot ze zacht zijn (10 à 15 minuten).

  3. Zet het vuur ietsje hoger en voeg het gehakt in porties toe. Zo krijgt het de tijd om het vocht te laten ontsnappen. Roer voortdurend en maak klontjes met een houten lepel. Bak tot het gehakt bruin is met hier en daar knapperige stukjes (15 à 20 minuten).

  4. Blus het geheel met de wijn en schep alles over in een grote sauspan. Voeg de melk, tomaten en bouillon toe. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Laat ongeveer 4 uur zonder deksel op een zacht vuur pruttelen tot de saus zeer dik is en meer vet bevat dan water. Voeg eventueel wat bouillon of water toe als het te droog of te dik wordt.

  6. De saus is klaar als ze zo dik is als room en een havermout achtige consistentie heeft. Kruid eventueel bij met peper en zout.

  7. Kook de tagliatelle bijna beetgaar in kokend gezouten water. Giet de pasta af, maar vang het pastawater op. Laat de tagliatelle uitlekken.

  8. Verwarm de ragu in een pan met een beetje pastawater. Voeg de tagliatelle toe aan de saus en laat nog 20 seconden mee pruttelen. Voeg hier en daar eventueel een klontje boter toe.

  9. Rasp de Parmezaanse kaas erop en serveer.