Tagliatelle bolognese

Tagliatelle bolognese

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de selder en wortels. Snij in kleine stukjes. Pel de ui en snipper fijn.

  2. Giet de olijfolie in een pan en voeg de uisnippers en groentestukjes toe.

  3. Voeg het vlees en het fijngesneden spek toe en laat het geheel mooi bruin bakken.

  4. Blus met de witte wijn en laat indikken tot er geen vloeistof meer is.

  5. Voeg de tomatenpuree, het takje tijm en de vleesbouillon toe en kruid met peper en zout.

  6. Laat gedurende 2 uur zacht koken.

  7. Kook de pasta gedurende 7 minuten in kokend gezouten water.

  8. Giet de pasta af en laat uitlekken in een vergiet.

  9. Check of de saus dik genoeg is. Indien niet, bind met 1 eetlepel maïzena.

  10. Verdeel de pasta over de borden. Schep de bolognesesaus erover. Werk af met de geraspte Parmezaanse kaas.