Galette bolognese

Galette bolognese

Allergenen

Selder , Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Vulling

    Pel de ui en snipper fijn. Schil de wortel en snij in fijne blokjes.

  2. Verhit wat olijfolie in een sauspan. Bak het gehakt rul. Voeg de ui toe. Roer de wortelblokjes en spaghettikruiden erdoor. Voeg de tomatenpuree toe en laat al roerend even meebakken. Blus met de tomatensaus en 100 ml water. Laat 15 min sudderen zonder deksel.

  3. Galette

    Meng de boekweitbloem met de eieren, de melk, het bruiswater en een snuifje zout tot een glad pannenkoekenbeslag. Laat 30 min afgedekt rusten op kamertemperatuur.

  4. Smelt wat gezouten boter in een pannenkoekenpan. Giet er wat pannenkoekenbeslag in. Laat mooi drogen aan de bovenzijde en keer de pannenkoek om.

  5. Leg enkele eetlepels bolognese op de pannenkoek.

  6. Afwerking

    Breek een eitje erboven en bestrooi met gemalen kaas. Kruid met zwarte peper en een snuifje zout.

  7. Vouw de randen van de pannenkoek naar binnen.

  8. Zet een deksel op de pan en laat 1 min sudderen.

  9. Bak op deze manier 4 pannenkoeken, werk af met basilicumblaadjes en serveer.