Galette au jambon et à l’oeuf

Galette au jambon et à l’oeuf

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Galette

    Mix de boekweitbloem met 2 eieren, de melk en het bruiswater tot een glad pannenkoekenbeslag.

  2. Laat 30 min afgedekt rusten op kamertemperatuur.

  3. Salade

    Maak de vinaigrette voor de salade: roer het eigeel los met de mosterd en witte wijnazijn. Klop de olijfolie er straalsgewijs bij zodat je een gebonden massa krijgt. Kruid met zwarte peper en zout.

  4. Halveer de kerstomaten. Scheur de kropsla in grove stukken. Meng met de rucola en tomaten.

  5. Snij de hesp in reepjes.

  6. Laat wat gezouten boter smelten in een antikleefpan.

  7. Giet wat pannenkoekenbeslag in de pan. Laat mooi drogen aan de bovenzijde en keer de pannenkoek om.

  8. Smeer nog wat gezouten boter op het midden van de pannenkoek.

  9. Breek er een eitje boven. Kruid met zwarte peper en een snuifje zout en laat het wit van het ei stollen.

  10. Bestrooi het wit van het spiegelei en de rest van de pannenkoek met gemalen kaas en stukjes hesp.

  11. Vouw de kanten naar binnen tot tegen het eigeel.

  12. Maak nog 3 dezelfde pannenkoeken en serveer met de salade.

  13. Besprenkel de salade met de dressing. Kruid met zwarte peper en zout.