Galette met zomerfruit

6Zoet60minPrint
Ingrediënten
  • 165 g Boni Selection patisseriebloem
  • snuifje zeezout
  • 6 g fijne suiker
  • 115 g ijskoude Spar melkerijboter
  • 60 g Boni zure room
  • 3 à 4 el ijskoud water
  • 200 g blauwe bessen
  • 125 g frambozen
  • 125 g aardbeien
  • 100 g aalbessen
  • snuifje zout
  • sap van ½ citroen
  • 50 g kokosbloesemsuiker
  • ½ el maïszetmeel
  • 1 Spar ei
  • ruwe rietsuiker
Recept
  1. Deeg: meng de bloem, de suiker en het zout in een grote kom.
  2. Snij de koude boter in kleine blokjes en verdeel over de bloem in de kom.
  3. Werk de boter met je vingertoppen door de bloem tot een korrelig deeg.
  4. Besprenkel met het water en toefjes zure room en kneed tot een samenhangend deeg.
  5. Druk het deeg plat op een vel bakpapier. Verpak in plasticfolie en leg minstens 1 u in de koelkast.
  6. Vulling: schep de bessen met de suiker, het zout, het citroensap en het maïszetmeel door elkaar.
  7. Verwarm de oven op 225°C.
  8. Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven werkblad tot een cirkel van ± 35 cm doorsnede.
  9. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik het deeg erop.
  10. Lepel de vulling en vrijgekomen sappen in het midden van het deeg en laat een rand van ± 7 cm vrij.
  11. Vouw de rand over de vulling en laat het midden open.
  12. Klop het ei los met 1 kl water en bestrijk de deegrand ermee.
  13. Bestrooi met rietsuiker.
  14. Zet in de voorverwarmde oven en bak goudbruin en gaar in 30 min.
  15. Haal uit de oven en laat 20 min afkoelen op een rooster. Serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.
< naar recepten