Tartaar van tomaten met jonge sla en mozzarella

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 12 gourmato-tomaat
  • 8 kl ketjap manis
  • 4 kl dragonazijn
  • 4 kl Boni kappertjes
  • 12 g Boni mosterd
  • 2 kl sriracha
  • 50 g Boni mayonaise
  • 1 kl currypoeder
  • 1 kl kurkuma
  • 3 el Boni Griekse olijfolie
  • 1 el wittewijnazijn
  • 175 g Spar jonge sla met rauwkost
  • 2 bollen Spar mozzarella
  • fleur de sel
  • ½ bosje basilicum
Recept
  1. Breng water aan de kook. Verwijder het kroontje van de tomaten en snij de onderkant kruiselings in. Dompel de tomaten enkele sec onder in het kokende water tot het vel lost. Schep uit het water en onmiddellijk in ijswater. Pel de tomaten, snij in 4 en verwijder de zaadjes. Snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
  2. Meng de ketjap, dragonazijn, fijngehakte kappertjes, mosterd en sriracha eronder. Kruid met zwarte peper en zout.
  3. Meng de mayonaise met de kurkuma en het currypoeder tot deze mooi geel kleurt. Giet in een spuitzak tot gebruik.
  4. Breng de jonge sla op smaak met de olijfolie, witte wijnazijn, zwarte peper en zout.
  5. Verdeel over 4 borden.
  6. Zet een uitsteekring in het midden van een bord en duw de tomatentartaar erin. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de salade.
  7. Spuit er een mooie bol gele mayonaise op. Werk af met wat fleur de sel en enkele blaadjes basilicum.
< naar recepten