Tonijn met zoetzure komkommersaus & sojascheuten

4Vis60minPrint
Ingrediënten
  • 400 g verse tonijn
  • 1 dl witte wijnazijn
  • 60 g suiker
  • 1 chilipepertje
  • 1 eetlepel gehakte basilicum
  • 1 eetlepel gehakte dragon
  • 1 eetlepel gehakte bieslook
  • 1 eetlepel gehakte platte peterselie
  • ½ komkommer
  • 250 g sojascheuten
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • 1 koffielepel suiker
  • 1 koffielepel zout
  • Spar olijfolie
  • bieslook
Recept

1. Breng de witte wijnazijn met 1 dl water en de suiker aan de kook. Schil de komkommer en snij in hele fijne brunoise (blokjes). Snij ook het chilipepertje heel fijn. Laat de komkommer en chilipeper in het gekookte mengsel marineren.
2. Spoel de sojascheuten en laat ze uitlekken. Meng de witte wijnazijn met de suiker en het zout en giet over de sojascheuten. Laat trekken.
3. Wrijf de tonijn in met de fijngehakte verse kruiden (basilicum, dragon, bieslook en platte peterselie). Kruid met peper en zout.
4. Schroei de tonijn aan beide zijden dicht in een hete pan met een scheutje olijfolie. Laat een 5-tal minuten rusten. Snij in gelijke kubussen.
5. Dresseer de blokjes tonijn dambordsgewijs op een bord met daartussen de zoetzure komkommer en werk af met de sojascheuten en wat fijngesnipperde bieslook.

< naar recepten